Veel Voorkomende Klachten

Eelt: 
Het vormen van eelt is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen. Eelt is een beschermende verdikking van de huid die ontstaat door abnormale druk en wrijving.

Kloven:
Vaak ontstaan hielkloven door overmatig eeltvorming in combinatie met een droge huid. Omdat door druk en wrijving eelt ontstaat is het dragen van goed schoeisel daarom erg belangrijk. Zeker in de zomermaanden krijgen de voeten te weinig steun door het dragen van open schoenen en slippers. Door af te wisselen met stevigere zomerschoenen worden veel problemen al voorkomen.

Likdoorns:
Likdoorns zijn verdikte (eelt)plekken van de huid, die gevormd worden als reactie op extreme plaatselijke druk en wrijving. Likdoorns zijn meestal hard en rond van vorm, met een kern.

Hamertenen:
Dit zijn tenen, waarvan de gewrichtjes gebogen zijn.
Dit ontstaat bijvoorbeeld door verkeerde schoenen, gewrichtsontstekingen, enz.
De oplossing is afhankelijk van het soort hamerteen. Flexibele hamertenen kunnen vaak goed behandeld worden met een soepele orthese van siliconen. Deze orthese zorgt ervoor dat de tenen gestrekt worden.

Ingroeiende nagels:
Een veel voorkomende klacht is het ingroeien van de nagels, met name de nagel van de grote teen. Bij een ingegroeide nagel drukt er een scherpe nagelpunt in de huid. Hierbij kunnen ontstekingsverschijnselen aanwezig zijn. Het verkeerd knippen van de nagels is een veel voorkomende oorzaak.

Wratten:
Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme dat een ziekte kan veroorzaken, het zorgt voor een snelle celdeling in de huid. De voetwrat zit aan de voetzool.    Er zijn twee typen: de mozaïekwrat (die zich oppervlakkig uitbreidt) en de doornwrat (pijnlijk en in de diepte groeiend). De wratten aan de voeten gaan gepaard met met sterke verhoorning (eelt). Ze komen bij zowel kinderen als volwassenen voor.

Wanneer je regelmatig een bezoek brengt aan de medisch pedicure bij Podizorg zal het ontstaan van bovenstaande klachten  beperkt blijven!