Behandelingen

Onderstaande behandelingen worden aangeboden met professionaliteit die je kan verwachten van een medisch pedicure waarbij de behandeling hygiënisch, pijnvrij en vakkundig wordt uitgevoerd.
Bij elke behandeling geven wij zo veel mogelijk praktische adviezen in verband met goede voetzorg, schoenen, belasting en andere vragen.

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in alle risicovoeten. 

Een standaard voetbehandeling houdt in desinfectie van de voet, het knippen en slijpen van de nagels, het behandelen van ingroeiende nagels, het verzorgen van de nagelomgeving en het verwijderen van eelt, likdoorns en kloven. 

Op het einde van de behandeling wordt de voeten kort ingemasseerd met een crème 

De behandeling duurt max. 60 minuten.

Een ambulante voetbehandeling is dezelfde behandeling als een standaard voetbehandeling in de praktijk, maar dan bij U thuis.

Een deelbehandeling is maximaal 15 min.  bijvoorbeeld één van onderstaande opties:

  • Nagels knippen
  • Één likdoorn verwijderen
  • Schimmelnagel behandelen
  • Eelt verwijderen
  • Kloof verwijderen

Dit is een aandoening die voorkomt bij zowel jong als oud. Bijna 1 miljoen Nederlands hebben Diabetes. Een groot deel van de patiënten, die bij een medisch pedicure in behandeling zijn, heeft voetklachten ten gevolge van diabetes.

Vroege herkenning van risicofactoren en regelmatige voetscreening zijn noodzakelijk, o.a. de gevoelszin (neuropathie) en doorbloeding (angiopathie) van de voeten wordt gecontroleerd.

Bij diabetici gaan de gevoelszenuwen minder goed functioneren. Uiteindelijk ontstaat vaak ongevoeligheid, vooral in de voeten. Omdat patiënten zelf niet meer goed voelen, kan een verwaarloosd wondje leiden tot ernstige wonden die slecht genezen en uiteindelijk amputaties tot gevolg hebben.

Bijna 3 miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma waarvan 80 tot 96% voetklachten ervaart. Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Als gevolg van reuma kunnen er afwijkende standen ontstaan in o.a. enkels, voeten en tenen. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan en pijnlijke drukplekken zoals eelt, likdoorns en wondjes ontstaan.

De medisch pedicure is momenteel in opleiding hiervoor. De medisch pedicure als onderdeel van de zorggroep (Meditta) boekt groot succes met oa het voorkomen van amputaties aan ledematen bij diabetes.